
Technologia wsparciem pasji
Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów 7 października 2025 roku zagości w EXPO XXI w Warszawie. Spotkanie profesjonalistów z branży gastronomicznej w Polsce ponownie połączy wiedzę, inspiracje i przestrzeń do networkingu.
Tegoroczną edycję Kongresu współtworzy Winterhalter Polska, po raz czwarty obejmując rolę partnera strategicznego.
- To wydarzenie, które łączy trzy kluczowe wartości: edukację, relacje i rozwój biznesu. Jednodniowy kongres jest jak dobrze skomponowany shot espresso: intensywny, pobudzający i zostający w głowie na długo - komentuje Marcin Wajda, dyrektor marketingu i komunikacji Winterhalter Polska. - Od lat współpracujemy z szefami kuchni i restauratorami z całej Polski, więc nasza obecność tutaj to coś więcej niż tylko udział w konferencji. To naturalne przedłużenie relacji, które budujemy od ponad dwóch dekad - dodaje.
Kongres przyciąga co roku setki uczestników: właścicieli restauracji, hoteli i konceptów gastronomicznych, którzy nie tylko szukają inspiracji, ale też konkretnych rozwiązań do zastosowania w codziennej pracy.
- Impulsem do stworzenia Kongresu była potrzeba edukacji oraz networkingu na najwyższym poziomie - zauważa Agnieszka Huszczyńska, pomysłodawczyni i organizatorka wydarzenia. - Szefowie kuchni to nie tylko artyści smaku, ale też menedżerowie i liderzy zespołów. Tych kompetencji często uczą się sami w działaniu, a oczekiwania rosną z roku na rok. Dlatego przed każdą kolejną edycją pracujemy nad programem, który wspiera ich rozwój nie tylko kulinarny, ale też biznesowy, aktualny z tym, co dzieje się na rynku i w branży HoReCa - tłumaczy.
Partnerstwo strategiczne Winterhalter z Kongresem skupia się na przyszłości gastronomii. Podczas tegorocznej edycji firma zaprezentuje gamę zmywarek i kompleksowych rozwiązań systemowych spójnych ze strategią 4E - ekonomii, ekologii, ergonomii i edukacji.Eksperci firmy przez cały dzień będą dostępni dla uczestników Kongresu, gotowi odpowiedzieć na pytania, podzielić się wiedzą i doradzić, jak skutecznie zorganizować proces zmywania, obniżyć koszty operacyjne i poprawić komfort pracy w kuchni.
Pełny program Kongresu, informację o prelegentach oraz wszelkie niezbędne informacje dotyczące uczestnictwa można znaleźć na stronie: kongresszefowkuchni.pl