Młody Kreator Sztuki Kulinarnej: finaliści
Przed nami kolejna edycja konkursu dla młodych adeptów kulinariów - Młody Kreator Sztuki Kulinarnej. Oto lista osób, które otrzymały przepustkę do kolejnego etapu!
Kto zaskoczy jury kreatywnością i smakiem? O tym przekonamy się już 21 listopada 2025 roku podczas wielkiego finału w Centrum Kulinarnym Chefs Culinar w podwarszawskich Wiskitkach.
- Czy łatwo było wybrać 10 finalistów? Oj nie... Poziom prac w tym roku był bardzo wysoki - brawo Wy! - z entuzjazmem podkreślają organizatorzy.
Oto lista osób zakwalifikowanych do kolejnego etapu XVII edycji konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej.
- Byzdra Kornel z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Bydgoszczy
- Grabowski Oskar z Zespołu Szkół Gastronomiczo-Hotelarskich w Kaliszu
- Grajczyk Nadia z Zespołu Szkół Gastronomicznych nr 1 w Krakowie
- Grząbel-Mikulski Miłosz z Zespołu Szkół w Starym Sączu
- Hus Katarzyna z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie
- Kubsik Małgorzata z Zespołu Ekonomiczno-Usługowych w Żychlinie
- Nowacki Iwo z Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach
- Nowak Dominika z Technikum nr 3 Gastronomiczno-Hotelarskiego w Sosnowcu
- Mroczek Maja z Zespołu Szkół Gastronomicznych nr 1 w Krakowie
- Włodarczyk Otylia ze Szkoły Technicznej w Bydgoszczy (najwięcej reakcji na filmik konkursowy)
Stawka jest naprawdę wysoka! Jak zapewnia organizator, Unilever Food Solutions, zwycięzca, poza nagrodami sprzętowymi, będzie mógł wziąć udział w czterech wybranych przez siebie warsztatach z cyklu IV Edycji Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere. Otrzyma także "złoty bilet" - możliwość udziału w trzecim etapie rekrutacji do V Edycji Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere, czyli egzaminie ostatecznym przed jury w Warszawie.
Gratulujemy!