
Bocuse d'Or 2025: znamy finalistów!
Poznaliśmy nazwiska sześciu kucharzy, którzy zmierzą się podczas rywalizacji w tegorocznej selekcji Bocuse d'Or Poland 2025. Pierwsze starcie odbędzie się 6 listopada 2025 roku w Krakowie.
Konkursu Bocuse d'Or Poland nie trzeba nikomu przedstawiać. To kulinarne wydarzenie, które wpisało się na stałe w kalendarz polskiej gastronomii.
Choć odbywa się co dwa lata, to impreza kulinarna, która dostarcza wielu emocji i wzruszeń nie tylko profesjonalistom z branży, ale również amatorom wysublimowanych smaków i haute cuisine - podkreślają oragnizatorzy.
Dla profesjonalistów to wyjątkowa okazja, by zaprezentować swój talent, kreatywność i kulinarną pasję na jednej z najbardziej prestiżowych scen gastronomicznych świata.
W finałowej rozgrywce wystąpi sześciu szefów kuchni, którzy zostali wyłonieni przez Komitet Organizacyjny Bocuse d'Or Poland 2025 w preselekcji, która odbyła się 16 czerwca 2025 roku w siedzibie Chefs Culinar w Wiskitkach.
Do konkursu zakwalifikowali się: Mateusz Cheda (Hotel Binkowski Resort, Kielce), Łukasz Marcinkowski (Tres bien event food catering, Warszawa), Tomasz Purol (White Marlin, Sopot), Patryk Studziński (Puro Hotel Halicka, Kraków), Błażej Szczepański (Biołi Trus, Sulęczyno) oraz Kamil Tłuczek (Grand Hotel, Rzeszów).
Gratulujemy!